Izvor: Blic, 14.Feb.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska kompanija "Lesafr" kupila fabriku kvasca u Senti od Alteka

Francuska kompanija u industriji kvasca i fermentacije Lesafr (Lesaffre) kupila je fabriku kvasca u Senti koja je u vlasništvu američke firme Altek (Alltech), saopštila je ta francuska kompanija.

Pomenuta fabrika će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane, navodi se u saopštenju Lesafra.

Generalni direktor Alteka Olrik Blejk je izjavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je jedan od ključnih ciljeva njegove kompanije bio da obezbedi dugoročnu budućnost srpske fabrike i zaposlenih.

"Kompanija Altek je zadovoljna što ovu fabriku prodaje porodičnoj grupaciji koja je međunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga. Budućnost fabrike je bila od ključnog značaja u pregovorima koje smo vodili", rekao je Blejk.

Ovom transakcijom, Altek nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti, dodaje se u saopštenju.

"Ova kupovina će ojačati naše prisustvo na tržištu ekstrakta kvasca. Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, Sjedinjene Države, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca", izjavio je generalni direktor Lesafr Grupe, Antoan Bol.

Američka kompanija Altek je 2002. godine preuzela senćansku fabriku kvasca "Fermin".

Kompanija Lesafr trenutno zapošljava 10.000 ljudi u 45 zemalja sveta i ima godišnji promet od dve milijarde evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Amerikanci prodaju fabriku u Srbiji i menjaju joj ime!

Izvor: BKTV News, 14.Feb.2018

Francuska kompanija u industriji kvasca i fermentacije Lesafr (Lesaffre) kupila je fabriku kvasca u Senti koja je u vlasništvu američke firme Altek (Allteć), saopštila je ta francuska kompanija...Pomenuta fabrika će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.