Fotografija zapalila internet: OSAMDESET ptica grabljivica letelo avionom saudijskog princa!

Izvor: Blic, 31.Jan.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografija zapalila internet: OSAMDESET ptica grabljivica letelo avionom saudijskog princa!

Osamdeset ptica u putničkom avionu deluje gotovo nestvarno, međutim ako ste princ iz Saudijske Arabije sve je moguće.

Neke avio kompanije sa Bliskog istoka dozvoljavaju tranport ptica. Slika sa skoro sto pernatih životinja, koje "sede" među ljudima u avionu je objavljena na sajtu Reddit.

Korisnik koji je objavio sliku je napisao da su dopremljeni u avion sa vezanim krilima kako ne bi leteli okolo iznad glava putnika.

Na društvenim mrežama je fotka izazvla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gomilu komentara, pitajući se da li su u pitanju jastrebovi ili sokoli.

Prevoz sokola je kod bliskoistočnih avio kompanija prilično uobičajena, dok jedna od kompanija dozvoljava prevoz šest ptica u ekonomskoj klasi sa cenama u rasponu od 90 do 500 funti po ptici, u zavisnosti od destinacije, piše "Daiyl mail".

Kompanije prihvataju ovakve putnike ukoliko postoji dokumentacija za njih i njima se daju posebna mesta koja su prekrivena krpama kako bi se izbegle moguće nezgode.

Sokolovi su inače jedan od simbola Ujedinjenih Emirata i imaju pravo na svoje pasoše tokom putovanja, kao deo plana borbe protiv krijumčarenja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.