Foks: Bajdenov sin 2010. godine planirao investicioni sastanak s Tadićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 19:15

Foks: Bajdenov sin 2010. godine planirao investicioni sastanak s Tadićem

Američka televizija Foks njuz objavila je 2. decembra da je imala uvid u i-mejlove, koji pokazuju da je sin aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, planirao 2010. godine investicioni sastanak sa tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem i srpskim "finansijski jakim pojedincima".

Tadić je danas izjavio za Radio Slobodnu Evropu da nije bilo sastanka sa Hanterom Bajdenom o potencijalnim investicijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niti da je ikada dobio informaciju da je Bajdenov sin zainteresovan za tako nešto.

"Nikada nisam sreo Hantera Bajdena", rekao je Tadić za RSE.

On smatra da je objavljivanje ovih imejlova upereno protiv predsednika Bajdena.

Foks njuz međutim objavio je da su "registrovani srpski agent" i tadašnji ambasador Srbije u SAD razgovarali sa Hanterom Bajdenom u vreme prvog mandata Džozefa Bajdena na mestu potpredsednika SAD kako bi "iskoordinisali zakazivanje investicionog sastanka sa srpskim predsednikom i srpskim pojedincima čija je neto vrednost visoka".

Kako navodi Foks njuz, Mark Dojl, nekadašnji visoki savetnik tadašnjeg senatora Džozefa Bajdena i finansijski direktor Bajdenove predsedničke kampanje 2008. godine, poslao je 16. aprila 2010. godine imejl Hanteru Bajdenu u kojem ga je obavestio da se sreo sa "Tadićevim šefom kabineta" i da su pitali Hantera Bajdena da li je zainteresovan da se sretne sa Tadićem.

"Sreo sam se sa Tadićevim šefom kabineta u četvrtak, kada sam bio tamo i on je pitao za Vas. Mora da je ambasador preneo naš razgovor", rekao je Dojl.

Kako navodi Foks njuz, on je mislio na ambasadora Srbije u SAD Vladimira Petrovića, kojeg je Hanter Bajden prvi put sreo u februaru 2010. godine, zajedno sa Tadićevim savetnikom za nacionalnu bezbednost Jovanom Ratkovićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Foks: Bajdenov sin planirao investicioni sastanak s Tadićem

Izvor: Blic, 04.Dec.2021, 00:32

Američka televizija Foks njuz objavila je 2. decembra da je imala uvid u i-mejlove, koji pokazuju da je sin aktuelnog predsednika Džoa Bajdena, Hanter Bajden, planirao 2010. godine investicioni sastanak sa tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem i srpskim "finansijski jakim pojedincima".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.