Finska će ograničiti ulazak u zemlju ruskim državljanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2022, 17:53

Finska će ograničiti ulazak u zemlju ruskim državljanima

Kancelarija predsednika Finske Saulijia Ninista saopštila je da je ta zemlja donela odluku o ograničavanju ulaska ruskih državljana u Finsku.

"Predsednik republike i Odbor za spoljnu i bezbednosnu politiku Saveta ministara doneli su odluku da značajno ograniče ulazak ruskih državljana i izdavanje viza zbog ozbiljne štete za međunarodnu saradnju Finske", navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Nije naveden datum početka primene odluke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Finska je od 19. septembra jedina zemlja EU koja ima kopnenu granicu sa Ruskom Federacijom otvorenu za ulazak Rusa sa turističkim šengenskim vizama.

Poljska, Litvanija, Letonija i Estonija, koje takođe imaju kopnenu granicu sa Rusijom, dogovorile su se da zajednički uvedu ograničenja putovanja za ruske državljane od 19. septembra.

Ranije u toku dana saopšteno je da su nastavljene saobraćajne gužve na finsko-ruskoj granici, a potvrđeno je Rojtersu iz granične službe Finske.

Takođe je navedeno da je broj ruskih državljana koji su ušli u četvrtak u Finsku više nego dvostruko veći u odnosu na nedelju ranije.

Gužve na granici sa Finskom počele su kada je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz mobilizaciji u Rusiji, prvoj od Drugog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Vize,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OGRANIČEN ULAZAK U ZEMLJU RUSKIM DRŽAVLJANIMA Finska donela odluku nakon Putinove objave o mobilizaciji

Izvor: Blic, 23.Sep.2022

Kancelarija predsednika Finske Saulijia Ninista saopštila je da je ta zemlja donela odluku o ograničavanju ulaska ruskih državljana u Finsku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.