Evo ko je popularna sjevernokorejska voditeljka sa malih ekrana (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo ko je popularna sjevernokorejska voditeljka sa malih ekrana (VIDEO)

Kada je situacija teška, cijela nacija se oslanja na lice koje će utješiti i one najosetljivije, sjevernokorejska TV spikerka Ri Čun-hi, izvještavala je narod o najtežim temama.

U srijedu, obučena u tradicionalni hanbok prvo je 'zagrijala' gledaoce riječima da za njih ima neke zanimljive vijesti koje će objaviti za par minuta.  Potom je, s prepoznatljivom strašću, uzdignute glave kojom je pokazala ponos, objavila događaj zbog kog će, kako je rekla, "sva pažnja svijeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << biti usmjerena na našu jaku nuklearnu zemlju".

"Testirali smo hidrogensku bombu!"

Najslavnija TV spikerka Severne Koreje Ri Čun-hi rođena je 1943. godine i prvo se školovala za glumicu ali je ipak 1971. odabrala televiziju kada se na njoj prvi put i pojavila. Poznata kao "narodna spikerka" već četrdeset godina stalno je lice nacionalne televizije. Ri Čun-hi svaki put u Dnevniku koristi svoj pretjerano dramatični ton i pozu kako bi objavila novosti.



Ona je bila uz naciju uz brojne teške trenutke. 1994. godine objavila je vijest o smrti vrhovnog vođe Kim Il Sunga, a sve vrijeme dok je čitala vijest, nekontrolisano je ridala.

Potom je 2010. godine stoičkim glasom razuvjerila naciju da tenzije između Severne i Južne Koreje nisu eskalirale, a onda je godinu dana kasnije opet sva uplakana objavila da je preminuo drugi najveći vođa, Kim Džong Il. Ali, 2012. je tada 69-godišnja miljenica nacije u intervjuu za CCTV najavila da ide penziju.

"Mnoge voditeljke su mlade i lepe. Primerenije je da se one pojavljuju pred gledaocima", rekla je Ri Čun-hi.

(NN, RTS)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.