Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Avg.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ime premijera od četvrtka

Novoizabrani predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će najranije u četvrtak saopštiti ime kandidata za novog premijera.

Erdogan, koji je u nedelju pobedio na prvim direktnim predsedničkim izborima u zemlji, rekao je sinoć novinarima da će na sastanku centralnog izvršnog odobora Partije pravde i razvoje biti objavljeno ime budućeg premijera i lidera stranke.

Kako je prenela agencija Rojters, Erdogan je to izjavio na prijemu, organizovanom povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << 13 godina od osnivanja njegove stranke.

O kandidatu će se 27. avgusta na partijskom kongresu izjasniti glasanjem članovi Partije pravde i razvoja, a britanska agencija ukazuje da je malo verovatno da će Erdoganov izbor biti odbačen.

Inauguracija Erdogana biće održana 28. avgusta, a on na mestu premijera želi odanog čoveka koji će držati partiju na okupu i osvojiti većinu na opštim izborima sledeće godine.

Po stupanju na dužnost predsednika, Erdogan podnosi ostavku na mesto premijera i lidera stranke.

Prema turskom ustavu, predsednik mora da prekine veze sa političkim partijama kada ga izaberu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ime premijera Turske najranije u četvrtak

Izvor: Akter, 15.Avg.2014

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će najranije u četvrtak, posle sastanka Partije pravde i razvoja, saopštiti ime kandidata za premijera..Erdogan, koji je u nedelju pobedio na prvim direktnim predsedničkim izborima u zemlji, rekao je sinoć novinarima da će na sastanku centralnog...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.