Egereši, Pastor i Varga obeležili godišnjicu Mađarske revolucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2011, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši, Pastor i Varga obeležili godišnjicu Mađarske revolucije

SUBOTICA -

U Subotici i na Paliću prigodnim programom danas je obeležena 55. godišnjica Mađarske revolucije, u znak sećanja kada su Mađari 1956. godine ustali protiv staljinističke diktature i sovjetskog vojnog prisustva u toj zemlji.

Povodom godišnjice u Subotici je održano naučno savetovanje o istorijskom vrednovanju revolucije.

Vence na spomenik na Paliću, koji je podignut u čast revolucije, danas je položio predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

Vence su odvojeno položili i funkcioneri Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan i Balint Pastor, kao i Laslo Varga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

„Ponosni na vojvođanske Mađare“

Izvor: Magyar Szó, 24.Okt.2011, 15:06

Zbivanja proteklih dana dokazala su da kada se nacija ujedini i zajednički deluje, onda ima nade za uspeh, za opstanak i ujedno i za vraćanje dobrosusedskih odnosa – ocenio je državni sekretar u mađarskom ministarstvu spoljnih poslova Žolt Nemet na centralnoj svečanosti koja je u organizaciji...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.