EU pomaže poljoprivrednicima pogođenim ruskim embargom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pomaže poljoprivrednicima pogođenim ruskim embargom

Evropska komisija predstavila je danas niz vanrednih mera kojima će pomoći poljoprivrednicima pogođenim ruskim embargom na uvoz voća i povrća iz Evropske unije.

U saopštenju Komisije se navodi da će izdvojiti sredstva u visini od 125 miliona evra kako bi pomogla proizvođačima paradajza, šargarepe, kupusa, paprike, karfiola, krastavca, pečuraka, jabuka, krušaka, grožđa i kivija, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Frans pres.

Ruski embargo, uveden ranije ovog meseca, dolazi kao odgovor na sankcije EU i SAD Moskvi zbog njene navodne umešanosti u sukobe na istoku Ukrajine.

Jednogodišnja zabrana uvoza mesa, voća, povrća, ribe i mlečnih proizvoda u Rusiju odnosi se na uvoz iz EU, SAD, Australije, Kanade i Norveške.

EU je prošle godine u Rusiju izvezla poljoprivredne proizvode u vrednosti od 11,8 milijardi evra, što je 9,9 odsto ukupnog evropskog izvoza, uključujući meso u vrednosti od 1,2 milijarde evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.