EU nam neće oduzeti identitet

Izvor: B92, 07.Sep.2013, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU nam neće oduzeti identitet"

Beograd -- Glavni pregovarač Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je da je "optimista" po pitanju ubrzanja procesa pregovora o članstvu Srbije u EU.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu TV Pink istakla da ne želi da govori o rokovima, ali da Srbija mora preduprediti "tehničke i političke teškoće" da ne bi došlo do usporavanja pregovaračkog procesa.

"Politički uslovi nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napravljeni zbog Srbije, to su uslovi za sve zemlje zapadnog Balkana zbog onoga što nam se dešavalo 1990-ih", kazala je Miščevićeva.

Šefica tima za pregovore je dodala da se normalizacija odnosa Beograda i Prištine "podrazumeva", i da će taj proces ići paralelno sa procesom pristupanja EU.

Po njenim rečima, prvi sledeći korak biće analitički pregled prava (skrining), u kom će biti upoređeno pravo Srbije i EU.

Ona je istakla da će u toku pregovora Srbija imati priliku da zaštiti geografsku oznaku porekla svjih proizvoda i kulturnu baštinu, kao i da nije opravdan strah da će zbog učlanjenja u EU zemlja "izgubiti svoj identitet".

"Da li je Hrvatska danas manje Hrvatska, od kada je postala članica EU? Ne, ona je samo jača država, zato što je deo jednog šireg i snažnog kluba", kazala je Miščevićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tanja Miščević optimista po pitanju preogovra sa EU

Izvor: Beta, 07.Sep.2013

BEOGRAD, 7. septembra 2013. (Beta) - Glavni pregovarač Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je u subotu da je "optimista" po pitanju ubrzanja procesa pregovora o članstvu Srbije u EU...Ona je gostujući u Jut.

Nastavak na Beta...

Miščević: Moguće je ubrzati pregovarački proces sa EU

Izvor: Politika, 07.Sep.2013

BEOGRAD – Glavni pregovarač Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je da je optimista u pogledu mogućnosti da se ubrza pregovarački proces sa EU...„Na osnovu iskustva, primera drugih zemalja, poznavanja administrativnih kapaciteta zemlje, činjenice da smo u procesu već 13 godina...

Nastavak na Politika...

Miščević: EU nam neće oduzeti identitet

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2013

Glavni pregovarač Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je da je "optimista" po pitanju ubrzanja procesa pregovora o članstvu Srbije u EU. ..Možemo da ubrzamo pregovore sa EU..Ona je gostujući u Jutarnjem programu TV Pink istakla da ne želi da govori o rokovima, ali da Srbija mora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.