Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2014, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU će o situaciji oko Južnog toka sutra obavestiti Srbiju

Šefovi diplomatija osam članica Evropske unije, uključenih u projekat gasovoda "Južni tok", i potpredsednik Evropske komisije Maroš Ševčovič će sutra u Briselu razmotriti "novonastalu situaciju oko Južnog toka" i o tome izvestiti i predstavnika Srbije.

Kako je agenciji Beta izjavila Ana Kaisa Itkonen, predstavnica za štampu evropskog komesara za energetiku Migela Arijasa Kanjetea, taj nezvanični "radni ručak" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na kojem nije predviđeno da se usvoje i zaključci, sazvan je u sklopu zasedanja ministara energetike evropske 28-orice, da bi osam članica EU razmenilo mišljenja, pošto je Rusija prošle nedelje saopštila da obustavlja učešće u izgradnji tog gasovoda zbog prepreka koje čini EU.

Srbija, objasnila je Kaisa Itkonen, na sastanak nije pozvana zato što nije članica Unije, ali će biti upoznata s raspravom jer je učesnica projekta "Južni tok".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU će obavestiti Srbiju o razvoju projekta Južnog toka

Izvor: Blic, 08.Dec.2014

Šefovi diplomatija osam članica Evropske unije uključenih u projekat gasovoda "Južni tok" i potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčović će sutra u Briselu razmotriti "novonastalu situaciju oko Južnog toka" i o tome izvestiti i predstavnika Srbije...Kako je izjavila Ana Kaisa Itkonen, predstavnica...

Nastavak na Blic...

JUŽNI TOK Evropska komisija i osam članica EU o budućnosti gasovoda

Izvor: Blic, 09.Dec.2014, 08:21

Osam članica Evropske unije koje su uključene u projekat gasovoda Južni tok i potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčovič će danas u Briselu razmotriti da li je moguće izgraditi Južni tok, što je potvrdio predsednik EK Žan-Klod Junker koji je naglasio da nerešena pravna pitanja vezana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.