Državni vrh do ponedeljka u stalnom zasedanju

Izvor: Blic, 29.Mar.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni vrh do ponedeljka u stalnom zasedanju

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas da će u ponedeljak biti odredjen sastav srpske delegacije za pregovore sa Prištinom u Brisleu 2. aprila i da će svi politički činioci zajedno snositi političku odgovornost, bez obzira kakav će biti ishod pregovora. U Predsedništvu Srbije održan je sastanak državnog vrha, drugog ove sedmice, uoči osme runde dijaloga Beograda i Prištine, 2. aprila u Briselu. Ivica Dačić ulazi u Predsedništvo

Posle sastanka državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrha u Predsedništvu Srbije, Đurić je novinarima rekao da će najviši predstavnici vlasti "do ponedeljka biti u stalno zasedanju" i da će onda odlučiti o sastavu delegacije, ali nije mogao da kaže da li će na pregovore ići i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

"Politička odgvornost biće podeljena izmedju svih činilaca", rekao je Đurić i ocenio da se Srbija nalazi "u dramatično teškoj poziciji" i da će se zemlja i gradjani suočiti sa teškim posledicama bez obzira kakav bude ishod pregovora u Briselu.

U zgradu Predsedništva su nešto pre podneva ušli su prvi potpredsenik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednica zadužena za evposke integracije Suzana Grubjesić i šef srpske diplomatije Ivan Mrkić, a zatim i premijer Ivica Dačić.

Sastanak se održava kao i do sada iza zatvorenih vrata, a očekuje se da će po završetku novinarima biti preneti zaključci.

Tema drugog sastanka državnog vrha ove sedmice je nastavak dijaloga Beograda i Prištine, 2. april u Briselu.

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da nijedna odluka o Kosovu neće biti doneta bez saglasnosti prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i najavio za danas sastanak državnog vrha.

"Između mene i Aleksandra Vučića postoji apsolutno jedinstvo i tako će biti i 2. aprila. Odluke ćemo doneti ili zajedno, ili nikako", rekao je Dačić odgovarajući na poslanička pitanja u parlamentu.

Aleksandar Vučić je dobio pisani poziv od visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton da prisustvuje razgovorima u Briselu i očekuje se da danas bude poznata njegova odluka o tome da li će prisustvovati tom sastanku.

Mediji prenose da Vučić traži da tom sastanku prisustvuje i neko od ministara inostranih poslova najuticajnijih zemalja EU, poput šefova diplomatije Nemačke ili Velike Britanije.

U Predsedništvo Srbije stigao je isti poziv za učešće na sastanku u Briselu od SAD.

Na sastanku državnog vrha održanom 25. marta dogovoreno je da će Srbija u narednu rundu dijaloga sa Prištinom ući s preciznije definisanim predlozima rešenja nadležnosti zajednica srpskih opština na Kosovu.

Povezane vesti: Đurić: U narednu rundu dijaloga ulazimo sa preciznijim rešenjima Državni vrh danas o Kosovu, razmatra tri scenarija Dačić od Nikolića i Vučića traži da preuzmu deo tereta pregovora sa Prištinom Završen sastanak državnog vrha, Srbija traži od međunardone zajednice pritisak na Prištinu Završen sastanak državnog vrha: Beograd će Prištini ponuditi zajednicu opština

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državni vrh do ponedeljka "u stalnom zasedanju"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2013

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas da će u ponedeljak biti određen sastav srpske delegacije za pregovore sa Prištinom u Brisleu 2. aprila i da će svi politički činioci zajedno snositi političku odgovornost, bez obzira kakav će biti ishod pregovora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.