Drugi krug predsedničkih izbora u Turskoj; Otvorena birališta

Izvor: B92, 28.Maj.2023, 08:03

Drugi krug predsedničkih izbora u Turskoj; Otvorena birališta

Birališta širom Turske otvorena su jutros u 8 sati po lokalnom vremenu, čime je počelo glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora u toj zemlji.

Više od 64 miliona građana s pravom glasa u drugom krugu bira između aktuelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kandidata Narodnog saveza, i kandidata opozicionog Nacionalnog saveza Kemala Kiličdaroglua, javlja Anadolija.

Za birače u Turskoj postavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 191.885 glasačkih kutija. U drugom krugu izbora pravo glasa ima dodatnih 47.523 birača, koji su u međuvremenu napunili 18 godina.

U prvom krugu izbora održanom 14. maja Erdogan je osvojio 49,5 odsto, a lider turske opozicije Kemal Kiličdaroglu 44,89 odsto glasova.

Erdoganov Narodni savez predvođen vladajućom Strankom pravde i razvoja (AK Parti) osvojio je većinu u državnom parlamentu u prvom krugu.

Prema najavi turske Vrhovne izborne komisije, prvi preliminarni i nezvanični rezultati drugog kruga predsedničkih izbora biće objavljeni istog dana, nakon zatvaranja birališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena birališta u drugom krugu izbora u Turskoj

Izvor: Beta, 28.Maj.2023

Više od 64 miliona građana s pravom glasa u Turskoj, bira danas novog predsednika, a u trci su kandidat Narodnog saveza i aktuelni šef države Redžep Tajip Erdogan, i kandidat opozicionog Nacionalnog saveza Kemal Kiličdaroglu.Birališta širom Turske otvorena su jutros u 8.00 po lokalnom vremenu...

Nastavak na Beta...

ERDOGAN ILI KILIČDAROGLU Drugi krug predsedničkih izbora u Turskoj! 64 miliona birača odlučuje ko će ih predvoditi narednih 5 godina!

Izvor: Pančevac-online.com, 28.Maj.2023

U Turskoj se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, na kome će oko 64 miliona birača sa pravom glasa odlučiti ko će biti na čelu zemlje u narednih pet godina! Bitka se vodi između aktuelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana (69) iz Stranke pravde i razvoja i Kemala Kiličdaroglua (74),...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.