Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ozbiljan presedan u Istanbulu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je "ozbiljan presedan to što danas u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo jedan član Predsjedništva BiH i to ne predsjedavajući".

Smatra da se takvim potezima pokašava da da neka druga dimenzija.

"To je opasno za BiH, a dolazi od onih koji su uporno nastojali da se prikažu kao njeni branitelji, što radi Bakir Izetbegović, a ustvari urušava suštinu njenih institucija i njeno postojanje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je Dodik.

Komentarišući sastanak u Istanbulu predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem te članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, on je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose a da se Turska "ovdje dramatično miješa dajući podršku direktno Bošnjacima".

Navodeći da ne zna šta će biti tema sastanka u Istanbulu, tvrdi da se uvodi jedna nova praksa da se član Predsjedništva BiH ponovo pokušava da predstavi kao predstavnik BiH u ovim razgovorima.

"Koliko sam razumio iza toga ne stoji odluka Predsjedništva BiH, već odluka Izetbegovića i eventualno Erdoana. Vučić nije taj koji može da određuje format sastanak, jer je u posjeti Turskoj", dodao je Dodik, prenosi N1.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodiku neprihvatljivo da u Istanbulu BIH predstavlja samo Izetbegović

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jan.2018

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da je "ozbiljan presedan to što danas u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo jedan član Predsjedništva BiH i to ne predsjedavajući", prenosi Klix.ba Smatra da se takvim potezima pokašava da da neka druga dimenzija. "To je opasno za BiH, a dolazi od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.