Do kraja oktobra lepo vreme, sneg krajem novembra

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja oktobra lepo vreme, sneg krajem novembra

U Srbiji sutra sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine. Temperatura od 23 do 29 stepeni.
Iako smo skloni da kažemo da nikad nije bilo ovako, meteorolog Nedeljko Todorović kaže da ovakve temperature nisu iznenađujuće. U Beogradu je danas izmereno 25 stepeni.

Kako kaže rekordi su već oboreni, tako je na današnji dan 1916. godine u Beogradu izmereno 28,6 stepeni.
I narenih dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prognoza kaže, biće letnje temperature.
Prema rečima Todorovića, građani će u lepom vremenu moći da uživaju do početka sledeće nedelje sa prosečnom temperaturom od 23 do 29 stepeni iako je prosečna temperatura za ovo doba godine oko 18 stepeni.
"Sredinom sledeće nedelje se očekuje pad temperature, ali on neće biti drastičan već će se temperature vratiti u prosečne vrednosti, pre svega zbog moguće košave. Do kraja oktobra zadržaće se lepo vreme dok se prvi sneg uobičajeno očekuje krajem novembra", rekao je Nedeljko Todorović gostujući u Beogradskoj hronici.
Iako se leto produžili Todorović ne očekuje hladnu zimu.
U Srbiji i sutra posle mestimično hladnog i maglovitog jutra tokom dana pretežno sunčano i toplo sa temperaturom iznad proseka. Jutarnja temperatura od 4 do 16, najviša dnevna od 23 do 29 stepeni. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.