Đilas prelomio da se kandiduje za predsednika DS posle sastanaka s Pajtićem

Izvor: Blic, 08.Sep.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas prelomio da se kandiduje za predsednika DS posle sastanaka s Pajtićem

Kako „Blic“ saznaje, Dragan Đilas, zamenik DS i gradonačelnik Beograda, prelomio je pre dva dana da ipak bude kandidat na izborima za predsednika stranke, iako će se na njima ponovo kandidovati Boris Tadić i mada je prethodno najavio da se neće kandidovati ako se sadašnji lider ne povuče.

Za Đilasovu odluku bili su presudni njegovi sastanci sa Bojanom Pajtićem koji, kako za „Blic“ kaže jedan od njegovih bliskih prijatelja, smatra da su se okolnosti u stranci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u Srbiji promenile i da Đilas ne može ostati pri prethodnoj odluci.

Pročitajte još: Tadić ne daje ostavku Pajtić: Tadić ne može da se "linčuje" zbog izbornih rezultata

Sednica Predsedništva DS, na kojoj se razgovaralo o raspisivanju vanrednih stranačkih izbora, trajala je više od tri sata. Sednici su prisustvovali lider stranke Boris Tadić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, kao i potpredsednici Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, zamenik predsednika DS Dragan Đilas, Borislav Stefanović, Miodrag Rakić.

Sednici GO prethodio je i niz sastanaka Političkog saveta DS, Predsedništva DS, a danas će biti održana i sednica Statutarnog predsedništva. Kako „Blic“ saznaje od članova koji su prisustvovali sednici Političkog saveta, pre dva dana, Dragoljub Mićunović se založio da se izbori odlože za godinu dana, u mirnijoj atmosferi i uz manji rizik za cepanje stranke. Mićunović je ostao usamljen u tom predlogu.

Zanimljivo je da je Đilas bio na tom sastanku samo kratko, da nije učestvovao u raspravi, a da je na početku rekao: „Došao sam samo da slušam“.

Povezane vesti: Kompromis Đilasa i Tadića: Izbori 10. novembra po delegatskom sistemu Tadić ne daje ostavku Beogradski i Vojvođanski DS traže izbore 14. oktobra Ostavka ili smena: Pajtić, Đilas i Ješić postavili ultimatum Tadiću Đelić: Ako ne bude promena, DS će se pocepati
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.