Danas presuda Meningu

Izvor: Blic, 21.Avg.2013, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas presuda Meningu

Presuda američkom vojniku Bredliju Meningu, koji se tereti za odavanje poverljivih informacija sajtu Vikiliks, biće izrečena danas popodne po srednjoevropskom vremenu, izjavila je sudija, pukovnik Deniz Lind.

Ona će, nakon proučavanja svih dokaza i završnih reči saopštiti kaznu, pošto je Mening 30. jula već proglašen krivim. Meningov branilac je zatražio u završnoj reči da kazna koja će biti izrečena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne pređe 25 godina zatvora, zamolivši sud da prilikom izricanja presude balansira izmedju rehabilitacije i kazne.

On je objasnio da za 25 godina ističe vreme u kome će oznaku poverljivosti izgubiti neki od dokumenata koje je Mening otkrio. Tužilaštvo je prethodno zatražilo kaznu od 60 godina zatvora. Mening je 30. jula proglašen krivim za više krivičnih dela, uključujući i špijunažu, ali ne i za pomaganje neprijatelju za šta je zaprećena doživotna robija.

On je pred sudom priznao krivicu, istakavši ipak da u vreme kada je dostavio podatke Vikiliksu nije mislio da radi bilo šta loše.

Pročitajte još Mening: Žao mi je što sam naneo štetu SAD Moguća kazna Meningu smanjena na 90 godina Bredli Mening za Nobela Mening - američki patriota ili izdajnik

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bredli Mening osuđen na 35 godina zatvora!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Avg.2013

Sudija, pukovnik Deniz Lind, koja je Meninga prošlog meseca proglasila krivim po 20 tačaka optužnice, uključujući i špijunažu, mogla je da ga osudi na zatvorsku kaznu u trajanju od čak 90 godina

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.