Dačić u Irskoj

Izvor: RTS, 14.Feb.2013, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Irskoj

Premijer Ivica Dačić razgovarao sa predsednikog donjeg doma irskog parlamenta Šonom Baretom i ministrom pravde te zemlje Alanom Šaterom. Dačić će se sastati na radnom ručku i sa premijerom Irske Enda Kenijem.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Dablinu sa predsednikom donjeg doma irskog parlamenta Šonom Baretom i ministrom pravde te zemlje Alanom Šaterom.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će imati i radni ručak sa irskim premijerom Enda Kenijem, čija zemlja sada predsedava Evropskoj uniji.

Nakon njihovog sastanka zakazana je konferencija za novinare.

Ovo je druga poseta srpskog premijera Irskoj. Prošlog meseca boravio je u Dablinu gde je prisustvovao neformalnom samitu ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova EU koji su pozitivno ocenili napore naše zemlje u borbi protiv lažnih azilanata.

Dačić je tada rekao da je za Srbiju Irska od velikog značaja, imajući u vidu da je predsedavajuća EU do 1. jula.

"Kao što je poznato iz zaključaka saveta EU, postoji mogućnost da za vreme predsedavanja Irske Srbija dobije i datum za otpočinjanje pregovora i u tom smislu su i veoma bitni bilateralni kontakti i odnosi sa republikom Irskom", rekao je premijer Dačić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.