Dačić se oprostio od ambasadora

Izvor: B92, 05.Sep.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić se oprostio od ambasadora

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Mađarske i ambasadora Francuske.

Dačić je mađarskom ambasadoru Oskaru Nikovicu izrazio zahvalnost na uspešnoj saradnji tokom njegovog mandata u Srbiji.

Šef srpske diplomatije i mađarski ambasador naglasili su obostranu opredeljenost za nastavak uzlaznog trenda u odnosima, jačanje saradnje u oblastima od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedničkog interesa i složni su da bi ubuduće trebalo raditi na realizaciji dogovora postignutih na Samita vlada dve zemlje.

Sagovornici su ocenili da su zajedničkim naporima u poslednjih nekoliko godina dve zemlje ostvarile značajan napredak i otvorile novo poglavlje u medjusobnim odnosima.

Konstatovano je da je u proteklom periodu bilateralni politički dijalog bio intenzivan, otvoren i plodotvoran i da su uspešno realizovane brojne posete zvaničnika Republike Srbije i Madjarske.

Posebno je istaknut značaj prošlogodišnje posete predsednika Madjarske Janoša Adera Republici Srbiji i održavanje prvog Samita vlada dve zemlje u Beogradu 1. jula ove godine.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu i ambasadora Republike Francuske u Srbiji Fransoa-Gzavije Denioa tokom koje je ocenjeno da je politički dijalog dve zemlje unapredjen.

Ističući tradicionalno prijateljstvo Srbije i Francuske, sagovornici su ocenili da su bilateralni odnosi intenzivirani, a politički dijalog unapredjen kroz razmenu poseta na najvišem nivou i jačanje strateškog partnerstva dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić se zahvalio na kontinuiranoj podršci Francuske procesu evrointegracija Srbije, podsećajući da je članstvo Srbije u EU prioritet naše spoljne politike.

Takodje, ukazao je na značajno prisustvo francuskih kompanija u Srbiji i izrazio očekivanje da će doći do povećanja investicija iz te zemlje.

Ambasador Denio zahvalio se na dobroj saradnji ca Ministarstvom spoljnih poslova i drugim institucijama Republike Srbije, te izneo uverenje da će prijateljski odnosi naše dve zemlje i dalje biti unapredjivani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.