Dačić sa Lavrovom u Briselu

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa Lavrovom u Briselu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je na početku razgovora sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim da Srbija želi da nastavi dobre odnose sa Rusijom.

Ivica Dačić je rekao da Srbija želi nastavak realizacije zajedničkih projekata o kojima se razgovaralo tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina 16. oktobra Beogradu, javlja Beta.

Ministar Dačić i njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ruski kolega su najavili da će razgovarati o bilateralnim odnosima, kao i o predsedavanju Srbije OEBS-u u narednoj godini.

Lavrov je poželeo uspešno predsedavanje Srbiji, dok je Dačić rekao da je to za Srbiju "veliki izazov", imajući u vidu težinu situacije koja postoji među članicama te organizacije.

"Srbija, s druge strane, ima mogućnost da pokaže ozbiljnost u pomoći OEBS-u u rešavanju spornih pitanja i konfliktnih situacija u Evropi", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je izrazio nadu da će predsednici i premijeri dve zemlje narednih meseci razmotriti situaciju oko "Južnog toka" i energetske situacije.

Lavrov je čestitao Dačiću ponovni izbor za predsednika Socijalističke partije Srbije, i poželeo mu uspeha kako na na unutrašnjem, tako i na spoljnjem planu.

Posle razgovora, u prisustvu dva ministra, treba da bude potpisan sporazum o saradnji diplomatskih akademija Srbije i Rusije, a zatim će se Lavrov i Dačić obratiti novinarima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DAČIĆ I LAVROV Srbija ima šansu da rešava konflikte u Evropi

Izvor: Blic, 19.Dec.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na početku razgovora sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom da Srbija želi da nastavi dobre odnose sa Rusijom i da nastavi da realuzuje zajedničke projekte o kojima se razgovaralo tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina 16. oktobra Beogradu...Lavrov...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.