Dačić: SPS nema veze sa Galenikom

Izvor: Blic, 23.Maj.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS nema veze sa Galenikom

Problemi u Galenici nisu počeli sa Socijalističkom partijom Srbije, niti bilo koja partija može presudno uticati na neku fabriku, izjavio je premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić.

- To je zabluda. Zabluda je da partija ima neke veze s tim - ocenio je Dačić u dodao da nikada nije dozvoljavao da se partijski kadrovi mešaju u MUP. U slučaju Galenike, smatra on, "može se reći da je neko bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << blizak SPS, može se reći i da je neko ko pripada SPS i bio u Upravnom odboru Galenike, ali priča da jedna partija upravlja Galenikom je glupost".

- Uostalom, ja sam ministar unutrašnjih poslova i zašto bi nas sve to potresalo? Mislim da je to veliki plus za nas, jer znači da nema privilegija, bez obzira na partijsku pripadnost. Ne treba, međutim, ići ni u drugu krajnost, a druga krajnost je da ispada kako su svi problemi u Galenici nastali zbog ovog. Nisu - ocenio je Dačić.

Upitan ko je sprečavao prodaju Galenike kada je bilo dobrih ponuda za kupovinu, Dačić je odgovorio da je Ministarstvo finansija odbilo te ponude. Prema njegovim rečima, ključni problem koji tek treba istražiti su velika dugovanja države prema najvećoj domaćoj farmaceutskoj firmi.

- Kad se bolje pogleda, ispada da je država platila, ali ne direktno fabrici, već veledrogerijama. I imate situaciju da od tih sto miliona, 60-70-80 odsto duguje država, a niko za to nije odgovarao! Plaćate lekove veledrogerijama, ne

proizvođaču - napomenuo je Dačić.

- Neki strani proizvođači naplatili su svoje lekove, pa ja mogu da pitam da li je neko želeo da uništi domaćeg proizvođača lekova? To sve treba da se utvrdi - rekao je Dačić, napominjući da je poslovna politika jedno, a kriminal drugo.

- Ali, ko god da je u pitanju, partijska pripadnost me ne interesuje - zaključio je premijer.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Priča da je SPS upravljao Galenikom je glupost

Izvor: Kurir, 23.Maj.2013

abluda je da partija ima neke veze s tim. Nikada nisam dozvoljavao da se partijski kadrovi mešaju u MUP, naveo je premijer..BEOGRAD - Problemi u Galenici nisu počeli sa Socijalističkom partijom Srbije, niti bilo koja partija može presudno uticati na neku fabriku, kaže premijer Ivica Dačić, koji...

Nastavak na Kurir...

Premijer: Priča da SPS upravlja Galenikom je glupost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2013

Premijer Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da problemi u farmaceutskoj kompaniji Galenika nisu počeli sa SPS-om.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.