Dačić: Pretnje Hrvatske zvuče tragikomično i groteskno

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pretnje Hrvatske zvuče tragikomično i groteskno

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač u intervjuu „Dnevnom avazu“ vrši klasičnu i krajnje providnu zamenu teza, zamerajući premijeru Republike Srbije što Hrvatsku optužuje za rehabilitaciju ustaštva, što govori o kontinuitetu politike Beograda, navodi se u saopštenju ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

"Dakle, ispada da nije problem što se pred hrvatskim pravosuđem rehabilituje vikar >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << NDH Alojzije Stepinac, što se ulice po Hrvatskoj nazivaju po ustaškom ministru Miletu Budaku, što se ustaškom teroristi i atentatoru Miri Barišiću u prisustvu dva aktuelna ministra hrvatske Vlade svečano otvara spomenik, što se ukida presuda Branimiru Glavašu i što se pokreće inicijativa za legalizaciju ustaškog pozdrava „Za dom spremni“, već je problem državno rukovodstvo Srbije koje Hrvatskoj i čitavom civilizovanom svetu ukazuje na neprihvatljivost ovakve politike u 21. veku", navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

Sama činjenica da ministar Kovač, govori o „vađenju srpskih očiju“ i „sečenju srpskih ušiju i noseva“ kao metaforama, svedoči o odsustvu minumuma pijeteta prema srpskim žrtvama nastradalim na tlu Hrvatske u Drugom svetskom ratu i sukobima prilikom raspada bivše Jugoslavije, kao i svesnom potiskivanju i negiranju istorijskih činjenica, navodi se u saopštenju Dačića.

"Pretnje Hrvatske o tome da će sprečiti ulazak Srbije u EU, kao i lekcije o evropskim vrednostima, evropskoj retorici i evropskom postupanju, zvuče više nego tragikomično i groteskno, izgovorene od strane ministra zemlje čija politika je trenutno najveća sramota same EU.“, uaključuje se u saopštenu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dačić: Kovač providno zamenjuje teze

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2016

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da šef hrvatske diplomatije Miro Kovač poslednjom izjavom vrši "klasičnu i providnu zamenu teza", zamerajući premijeru Srbije što Hrvatsku optužuje za rehabilitaciju ustaštva i da to "govori o kontinuitetu politike...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.