Dačić: Očekujem konkretne odluke EU

Izvor: RTS, 26.Avg.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Očekujem konkretne odluke EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da posle dogovora u Briselu od EU očekuje brzu reakciju i konkretne odluke o podršci Srbiji, kao što je otvaranje pregovora o prvim poglavljima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić je medijima rekao da je veoma važno da je dogovor postignut, čime više nema prepreka za implementaciju Briselskog sporazuma, gde je za Srbiju najvažnije formiranje Zajednice srpskih opština, javlja Tanjug.
"Očekujem da EU reaguje brzo i osim na rečima donese i konrektne odluke o podršci Srbiji, kao što je otvaranje prvih poglavlja", poručio je Dačić.
Šef srpske diplomatije je naveo i da je Srbija još jednom potvrdila posvećenost miru, dijalogu i evropskom putu.
U Briselu su u utorak potpisani sporazumi o ZSO, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: EU da reaguje brzo

Izvor: B92, 26.Avg.2015

Očekujem brzu reakciju EU i konkretne odluke o podršci Srbiji, kao što je otvaranje pregovora o prvim poglavljima, izjavio je šef srpske diplomatije...Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je veoma važno da je dogovor u Briselu postignut i da više nema prepreka za implementaciju...

Nastavak na B92...

Dačić: EU treba brzo da reaguje i podrži Srbiju

Izvor: Blic, 26.Avg.2015

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nakon postignutog dogovora sa Prištinom u Briselu, EU treba da reaguje brzo i da konkretno podrži Srbiju...- Očekujem od EU da reaguje brzo i osim na rečima, da donese konkretne odluke o podršci Srbiji, kao što je otvaranje prvih pregovaračkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.