Da li je ovo NAJGLUPLJI LOPOV NA SVETU? Opljačkao banku, ali na GLAVNU STVAR zaboravio! Sada mu se svi smeju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo NAJGLUPLJI LOPOV NA SVETU? Opljačkao banku, ali na GLAVNU STVAR zaboravio! Sada mu se svi smeju!

Pljačkaš je ubrzo uhapšen

Ruski turista (29) pokušao je da opljačka banku u norveškom gradu Longjerbjen, koji se nalazi na arhipelagu Svalbard nedaleko od Severnog pola, a iz kojeg je bekstvo moguće samo avionom.

Gradić Longerbjen nalazi se na arhipelagu Svalbard u Arktičkom okeanu i ima oko 2.000 stanovnika. Na ovom arhipelagu živi i oko 3.000 polarnih medveda.

Mladi turista je u banku ušao naoružan puškom i od službenika je tražio 7.000 dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pljačkaš pri tom nije uzeo u obzir da je u malom mestu gde svako svakog poznaje.

A 29 yr old Russian armed with a hunting rifle robbed the only bank branch in Svalbard (Pop 2.667). He ended up with 70 000 crowns, but was arrested shortly after the robbery. I thought it was a joke, says Hilde Falun to the local newspaper. https://t.co/aOqTeZrPRT

— toomas hendrik ilves (@IlvesToomas) December 22, 2018

U Longerbjenu svaki meštanin pa i turista može da nosi naoružanje zbog velikog broja polarnih medveda.

i prebačen u Tromzo na kopneni deo Norveške gde će biti ispitan.

Longerbjen je inače najseverniji mali grad na svetu i do sada nikada nije zabeležena pljačka u ovom mestu.

- Ovo je verovatno bio pokušaj pljačke najsevernije banke na svetu. Arhipelag Svalbard je miran, skoro da nema kriminala. Ovako nešto se prvi put desilo  - naveli su iz kancelarije guvernera Arilda Olsena.

A man with a gun robbed a bank in Svalbard. He was a visitor to the area and this is the first known bank heist on the remote archipelago, authorities said https://t.co/hfVxdTzsgi

— euronews (@euronews) December 23, 2018

Lokalci koji žive uglavnom od rada u rudniku uglja i od turizma, kažu da im nije bilo čudno kad su videli Rusa naoružanog puškom na ulici budući da je nošenje oružja dozvoljeno na otovrenom Svalbardu zbog čestih napada polarnih medveda. Međutim dobro su se nasmejali pljačkašu. navodeći da im nije jasno na šta je mislio.

Lokalci se smeju

- Ovo je najgluplja pljačka banke na svetu. Lopov uopšte nije razmišljao o tome kako će pobeći. Pa sa ostrva se ne može nikako osim avionom i svi se znaju - jedan je od komentara.

Drugi su naveli da ne mogu da veruju šta se desilo.

- Pljačkati banku  bez plana za bekstvo  je nešto najsmešnije što sam ikada čuo  - napisao je jedan od lokalaca.

BONUS VIDEO: Kada vidite šta tamo rade ljudi na -37 stepeni, odmah ćete prestati da se žalite na hladnoću

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.