Da Ramin san ne postane noćna mora regiona

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2016, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da Ramin san ne postane noćna mora regiona"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je dobro što ideja albanskog premijera Edija Rame o zajedničkoj državi Albanije i Kosova ostaje samo san.

On je na taj način reagovao na to što je Rama na svom profilu na Fejsbuku postavio fotografiju sa zajedničke sednice vlada Albanije i Kosova pod sloganom “Jedna zemlja - jedan narod - jedan san".

- Dobro je što će ostati san, da ne postane >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << noćna mora regiona - rekao je Đurić u izjavi Tanjugu i dodao da ovakve provokacije o prekrajanju granica na Balkanu ne doprinose razvoju normalizacije odnosa, već samo ugrožavaju krhku stablilnost u regionu.

Prema njegovim rečima, Srbija nikada neće dozvoliti da Rama i Hašim Tači te snove dosanjaju.

- Pitam se samo kako bi EU i UN reagovali kada bi, na primer, na svojoj Fejsbuk stranici premijer Srbije objavio sličan komentar za razne druge teritorije na Balkanu - prokomentarisao je Đurić.

Rama je, prvog dana ove godine, na profilu na Fejsbuku ostavio fotografiju sednice održane krajem 23. marta prošle godine, a na kojoj su oko okruglog stola okupljeni premijeri i ministri albanske i kosovske vlade. U sredini se nalazi zastava Albanije, a Rama je fotografiju postavio na svom profilu na Fejsbuku proglasivši je najboljom fotografijom u 2015. godini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.