DŽIHADISTI ISIS-a BRUTALNO UBILI DVOJICU SIRIJSKIH VOJNIKA: Rusija odgovorila munjevitim smrtonosnim udarima

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2022, 20:48

DŽIHADISTI ISIS-a BRUTALNO UBILI DVOJICU SIRIJSKIH VOJNIKA: Rusija odgovorila munjevitim smrtonosnim udarima

Nastavlja se borba protiv ćelija Islamske države

Dva vojnika Sirijske arapske armije ubijena su 20. februara kada su teroristi ISIS-a napali položaj na kojem su bili u zapadnoj pustinji Deir ez Zora. Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, obe žrtve su bile iz grada Hamorija u istočnoj Guti u Damasku.

Kao odgovor na napad, ratni avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga izveli su seriju vazdušnih napada na skrovišta ISIS-a u trouglu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hama-Alepo-Raka i na planinu Bišri, koja se nalazi duž linije između Rake i Deir ez Zora. Dan ranije, više od 70 ruskih vazdušnih napada izvršeno je na skrovišta ISIS-a u različitim delovima centralnog regiona. Ovo je bio najveći talas vazdušnih napada koji je pogodio region u februaru.

Smrtonosni napad u pustinji Deir ez Zor ukazuje da su ćelije ISIS-a u centralnoj Siriji spremne da napadnu kad god i gde god nađu priliku. Pobuna ISIS-a u centralnoj Siriji se verovatno neće završiti uskoro. Ipak, čini se da se situacija u regionu polako popravlja.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.