DS: Vučić odustao od izbora jer se plaši gubitka vlasti

Izvor: B92, 27.Feb.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vučić odustao od izbora jer se plaši gubitka vlasti

Beograd -- Demokratska stranka ocenila je da je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić zbog straha od gubitka vlasti odustao od vanrednih parlamentarnih izbora.

Ta stranka je u saopštenju navela da je po objektivnim statističkim podacima Srbija četvrta najsiromašnija država Evrope "i da je jasno da su parlamentarni izbori više nego potrebni"

Potpredsednica DS Tamara Tripić je navela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je "predsednik DS (Dragan Šutanovac) još pre dva meseca zahtevao ostavku Vučića upravo zbog katastrofalnih posledica rada Vlade".

"Premijer se uplašio i strah se uvukao u SNS zbog činjenice da svakog izbornog ciklusa beleže manje mandata u parlamentu", oceni je Tripić, a prenela DS.

Ona je napomenula da izbori zavise od volje jednog čoveka, uz ocenu da svi vide kako se institucije premijera i predsednika države koriste "u svojevrsnoj trgovini uticaja umesto da rade za građane".

Vučić je ranije danas rekao da vanredni parlamentarni izbori neće biti održani uporedo s predsedničkim, jer ne postoje razlozi za njihovo održavanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.