DS: Ne zamajavajte rekonstrukcijom

Izvor: B92, 12.Jul.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ne zamajavajte rekonstrukcijom

Beograd -- Demokratska stranka zatražila je od čelnih ljudi u vladi da prestanu da zamajavaju građane "beskrajnim pričama o rekonstrukciji".

Kako navode iz DS, svima je jasno da aktuelna vlada "nema ni znanja ni stručnosti da izvede zemlju iz krize".

Portparolka DS Aleksandra Jerkov rekla je na konferenciji za novinare u sedištu stranke da vlada nema kapaciteta da izvede zemlju iz krize, da počne pregovore sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU i uvede zemlju u Uniju, ojača institucije i pokrene privredu i ekonomiju.

Navodeći da se priča o rekonstrukciji vlade svodi na "zamenu resora, rotaciju ministarstava ili promenu jednog ili dva imena", a da nikakva kozmetička promena vlade u kojoj će ostati razni Kneževići, Obradovići, Bačevići ne može građanima obezbediti bolji život.

Ona je navela da predstavnici vlade govore kako će ovo biti prva ozbiljna rekonstrukcija i dodala da je tokom rekonstrukcije vlade koju je vodila DS i Mirko Cvetković smenjeno 11 ministara, među kojima je i jedan predsednik stranke, kao i više desetina državnih sekretara i pomoćnika ministara.

Kako je naglasila, takva rekonstrukcija je potrebna vladi da iz nje izađu svi nesposobni.

DS insistira, naglasila je Jerkovljeva, na tome da jedino vlada sačinjena od eksperata može da reši probleme s kojima se Srbija suočava.

Ona je ponovila da su demokrate uverene da će vanrednih izbora biti ove godine, jer će, kako je ocenila, "vlada samu sebe urušiti".

Navodeći da DS ne želi nikakve sukobe sa strankama u opoziciji Aleksandra Jerkov je rekla da su neosnovane optužbe koje dolaze od pojedinih stranaka iz opozicije da DS nije prava opozicija i da svojim izjavama preporučuje za učešće u nekoj budućoj vladi.

"Ako pogledate izjave funkcionera DS, mi kritikujem sve članove vlade, uključujući predsednika i zamenika predsednika, kritikujemo sve što u vladi nije dobro, kao i to da ne postoji resor u kome stanje nije lošije nego pre godinu dana."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.