DJB prozvao Merkel i EU: Ne pomažite Vučiću

Izvor: Mondo, 14.Mar.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB prozvao Merkel i EU: Ne pomažite Vučiću

Pokret "Dosta je bilo" optužio je danas lidere Evropske unije (EU) da učestvuju u predsedničkoj kampanji Aleksandra Vučića i pozvao ih da sačuvaju makar privid neutralnosti u aktuelnoj kampanji u Srbiji i otkažu sve "predizborne posete".

Foto: YouTube/screenshot

"Danas je najavljena poseta Aleksandra Vučića, kao predsednika Vlade i ujedno i kandidata za predsednika Srbije, Angeli Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << usred predizborne kampanje. Neshvatljivo je da lideri EU na ovakav direktan način učestvuju u zloupotrebi funkcije predsednika Vlade i kampanji Aleksandra Vučića za predsednika Srbije", piše u saopštenju.

Vučić danas sa Angelom Merkel u Berlinu

Taj pokret je dodao da je nezabeleženo u istoriji demokratskih društava da predsednik Vlade suspenduje Skupštinu i da se sa mesta predsednika Vlade kandiduje za predsednika Srbije.

"Ovo izgleda nimalo ne smeta ni Angeli Merkel, ni Federiki Mogerini niti bilo kom drugom zvaničniku EU. U Nemačkoj je odlukom Saveznog suda iz 1977. godine zabranjeno upravo ovo što Vučić radi. U svakom Dnevniku RTS-a, Vučiću kao predsedniku Vlade i ostalim ministrima u njegovoj Vladi, posvećeno je više od polovine ukupnog trajanja Dnevnika što predstavlja očiglednu i besramnu zloupotrebu aktuelne političke funkcije. U uređenim demokratijama, to je nezabeležena i nedozvoljena praksa", navodi "Dosta je bilo".

"Dosta je bilo" je ocenio da je birokratija EU "potpuno izgubila kompas" i žrtvovala sve proklamovane vrednosti zarad svojih kratoročnih interesa koji su duboko suprotstavljeni životnim interesima građana Srbije za uređenom zemljom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.