DEVOJČICA (9) UMRLA U SNU TRI DANA NAKON ŠTO JE UTVRĐENO DA IMA KOVID: Lekari zbunjeni, neutešni roditelji šalju važnu poruku

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2021, 10:35

DEVOJČICA (9) UMRLA U SNU TRI DANA NAKON ŠTO JE UTVRĐENO DA IMA KOVID: Lekari zbunjeni, neutešni roditelji šalju važnu poruku

Majka i otac poštovali sva uputstva doktora

Mekenzi Gongora (9) iz San Antonija u Teksasu, umrla je u snu samo tri dana nakon što se ispostavilo da ima korona virus, iako nije imala ozbiljnije simptome.

Njeni roditelji žele da upozore javnost da kovid-19 može biti opasan i po decu. Oni pozivaju sve roditelje na oprez.

Devojčica se prvo 29. januara požalila na glavobolju, a roditelji su videli i da ima temperaturu. Kada joj je urađen test na korona virus, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utvrđeno je da je pozitivna.

🙏 Rest In Peace Little One🙏

9-year-old Makenzie Gongora, a 4th grade student at Northside ISD went home sick on Friday.

She later tested positive for COVID-19 and passed away in her sleep on Monday. #RIPMakenzie #CovidSux #FamilyNeedsPrayers pic.twitter.com/fnLECOSY3s

— Zubia Queen Bee (@BossLadyZubia) February 5, 2021

U intervjuu za "Today", Erika Gongora, Mekenzina tetka, izjavila je da devojčica nije imala teškoća sa disanjem kada su je iz Vojno-medicinskog centra "Bruk" poslali kući.

I u narednih par dana simptomi su bili blagi da bi se prvog februara Mekenzi požalila na bolove u stomaku i umor.

Otišla je ranije na spavanje, a u ranim jutarnjim satima drugog februara umrla je u snu, prenosi San Antonio ekspres njuz.

U narednim satima testirani su Mekenzin otac Nejtan, pripadnik Nacionalne garde SAD i njena mlađa sestra Sofija, koji su takođe bili pozitivni na kovid-19. Majka Kristl je kao medicinski radnik već bila vakcinisana i test je bio negativan.

Porodica ne zna da je Mekenzi imala ikakve druge bolesti, ali kažu da je bila sitna za svoj uzrast. Sada čekaju zvaničan izveštaj medicinskih stručnjaka o uzrocima smrti.

- Mekenzini roditelji su poštovali sva uputstva lekara i lekari su veoma zbunjeni što je ona među decom koja su umrla od kovida - kaže devojčicina tetka Erika Gongora.

Porodica nije još dobila potvrdu da je kovid-19 uzrok smrti, ali veruju da bi to mogao biti slučaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.