SLAVIMO SVETE MUČENIKE: Nisu hteli da napuste Hrista i zbog toga su stradali - POMOLIMO IM SE OVIM REČIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 07:41

SLAVIMO SVETE MUČENIKE: Nisu hteli da napuste Hrista i zbog toga su stradali - POMOLIMO IM SE OVIM REČIMA

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svete mučenike Trofima i Teofila.

Ovi mučenici nastradali su u Likiji u vreme cara Dioklecijana.

Uzrok njihovog stradanja bila je činjenica da nikako nisu hteli da se odreknu Hrista, niti da prinose žrtve idolima. Zbog ovoga su stavljeni na razne muke: tukli su ih kamenjem, strugali oštrim gvožđem, prebili im kolena, i najzad tako izmučene i više mrtve nego žive bacili ih u oganj.

Sila Božja sačuvala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ih je nepovređene u ognju,a tada su ih izvadili i mačem posekli, ali ih je Gospod proslavio i na zemlji i u svom nebeskom carstvu. Preminuli su u Likiji 308 godine.

Vernici pravoslavnog sveta danas se ovim mučenicima mole sledećim rečima:

Mučenici Tvoji Gospode, u stradanju svome su primili nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobediše, a razoriše i nemoćnu drskost demona: Njihovim molitvama spasi duše naše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.