Cilj hajke na Vučića destabilizacija Srbije

Izvor: Mondo, 29.Nov.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cilj hajke na Vučića destabilizacija Srbije"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar za rad Aleksandar vulin ocenili su da besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije.

Foto: Beta/Milan Obradović

"Besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića u danima kada je upravo završio najuspešniju posetu Kini u nekoliko poslednjih decenija, kada je doneta istorijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odluka o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa EU i u predvečerje Ministarskog saveta OEBS-a kada će Srbija biti diplomatska prestonica sveta, potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije", rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić, koji je i lider SPS-a ističe da "odgovor na takve pritiske iz zemlje i sveta mora biti potpuno jedinstvo svih državnih institucija u cilju zaštite nacionalnih i državnih interesa".

"Budućnost Srbije nema alternativu, a jedini dokazano uspešan put je nastavak državne politike Vlade Srbije i premijera Vučića, koja uživa apsolutnu podršku građana Srbije i koja je ostvarila velike rezultate u proteklom periodu. Da bi Srbija mogla da pobeđuje i napreduje mora da bude stabilna i zato je borba protiv destabilizacije Srbije ključna za budućnost zemlje" , zaključio je Dačić.

I ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da intenziviranje medijske hajke na premijera Srbije Aleksandra Vučića ima za cilj destabilizaciju Srbije i njeno uvođenje u spiralu političkih sukoba i slabih vlada, o čijoj sudbini ne odlučuju ne oni koje su građani izabrali, već oni koji pokreću te napade.

Vulin je u saopštenju rekao da je Srbija zahvaljujući Vučiću politički najstabilnija država na Balkanu, da beleži privredni rast, smanjuje deficit, privlači investicije i uspešno se nosi sa migrantskom krizom.

"Takva Srbija dobija otvaranje poglavlja od EU i u isto vreme ima najbolje odnose sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom. Nikada se u novijoj istoriji Evrope nije desilo da Bundestag kao garant i primer uspešne politike navede ime čoveka u čiju politiku veruje i kojeg smatra presudnim za uspeh Srbije", rekao je Vulin.

On je dodao da je cilj medijske hajke da se takva Srbija i takav Vučić što pre destabilizuju i sruše.

"Otuda i najnoviji napad dolazi samo nekoliko dana pre nego što će u Beograd doći najviši predstavnici zemalja članica OEBS. Samo nekoliko dana pre nego što će se predsednik Vlade Srbije sastati sa najvažnijim državnicima sveta mediji i javnost treba da raspravljaju o besprizornim optužbama umesto da pokažu našu Srbiju u najboljem svetlu", rekao je Vulin.

Ministar je istakao da se opet ponavlja scenario da onaj ko napada i optužuje neće da dokazuje svoje tvrdnje, a onaj ko je napadnut odlazi u policiju i objašnjava besmislice i laži.

"I kao ministar i kao predsednik Pokreta Socijalista i kao građanin Srbije pružam apsolutnu podršku premijeru u njegovoj borbi da Srbija bude bolja i pravednija", poručio je Vulin.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dačić: Cilj hajke na Vučića destabilizacija Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2015

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije..."Besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića u danima kada je upravo završio najuspešniju posetu Kini u nekoliko poslednjih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.