Cela iduća sedmica neradna zbog štednje struje?

Izvor: S media, 10.Feb.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela iduća sedmica neradna zbog štednje struje?

Republički štab za vanredne situacije predložio je Vladi Srbije da se radi uštede struje sledeće sedmice praznični dani, 15. i 16. februar, spoje sa vikendom tako da i petak, 17. februar bude neradan.

Preporučeno je i da u ponedeljak i utorak, 13. i 14. februar, rade samo one firme koje moraju kako ne bi bila naneta šteta privrednoj proizvodnji.

Dačić: "Sibirski minus" razjurio kriminalce!

Tadić: Nosimo se bolje od drugih sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vanrednom situacijom (VIDEO)

Apeli za štednjom struje nisu urodili plodom, stanje kritično

Komandant Republičkog štaba za vanredne situazcije Ivica Dačić je na sednici tog tela rekao da je situacija u Srbiji zbog niskih temperatura i nevremena "jako teška i da je neophodno smanjenje potrošnje struje" kako se ne uvodile restrikcije i za domaćinstva.

"Ovde je reč o opasnosti da pukne elektroenergetski sistem Srbije", upozorio je Dačić i predložio da veći deo sledeće sedmice zbog toga bude neradan kako bi se smanjila potrošnja struje.

O ovom predlogu Kriznog štaba odlučiće Vlada Srbije.

Apeli za štednjom struje nisu urodili plodom, stanje kritično. Opširnije OVDE.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.