Ceca peva na protestu, Priština najavljuje zabranu ulaska

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca peva na protestu, Priština najavljuje zabranu ulaska

Kosovska Mitrovica -- Srpska pevačica Svetlana Ražnatović Ceca održaće koncert sutra u podne u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je Privremeni opštinski organ.

Međutim, u međuvremenu reagovao je kosovski ministar kulture pozvavši prištinske vlasti da joj zabrane ulazak na Kosovo, prenosi Kossev.

Kako je saopšteno iz Privremenog opštinskog organa, Ražnatovićeva će koncertom koji će se održati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 12 časova, ispred studentskih domova u Kosovskoj Mitrovici pružiti podršku „mirnim protestima Srba koji se protive uvođenju takse od 100 odsto na robu iz Srbije“.

Za to vreme kosovski ministar kulture Kujtim Gaši za prištinske medije navodi da srpska folk zvezda nije poslala zahtev za ulazak na Kosovo, zbog čega joj, kako on smatra, treba zabraniti ulazak.

„Ministarstvo poziva carinu i policiju da ne dozvole održavanje koncerta te vrste“, rekao je Gaši.

Podsećamo, ulazak na Kosovo i Metohiju nedavno bio je zabranjen košarkašima KK Partizan i zameniku direktora Kancelarije za KiM. Pre toga, ista stvar se desila i Uniji žena sa Vračara. Pored toga, na prelazu Jarinje bili su do kasno u noć zadržani vernici i humanitarci koji su se uputili na proslavu slave manastira Visoki Dečani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ceca peva na protestu, Priština najavljuje zabranu ulaska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018

Srpska pevačica Svetlana Ceca Ražnatović trebalo bi sutra da održi koncert u Kosovskoj Mitrovici, a kosovski ministar kulture je pozvao prištinske vlasti da joj zabrane ulazak na KiM...Kako je saopšteno iz Privremenog opštinskog organa, Ražnatovićeva će koncertom koji je najavljen za sutra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.