Carinici pronašli migrante skrivene u mešalici za beton FOTO

Izvor: B92, 13.Jul.2020, 18:15

Carinici pronašli migrante skrivene u mešalici za beton FOTO

Na graničnom prelazu Horgoš danas je sprečen pokušaj četvorice migranata da pređu granicu, skriveni na riskantnim mestima.

Naime, oni su bili skriveni u mešalici za beton, ali i ispod kamionske prikolice

Carinici su u saradnji sa policijom prvo otkrili pokušaj jednog Avganistanca da granicu pređe skriven ispod prikolice bugarskog šlepera koji je prevozio tekstil ka Nemačkoj, stoji u saopštenju.

Navodi se da se tokom pauze koju je vozač pravio na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obližnjoj pumpi, migrant uvukao u prostor ispod prikolice misleći da će tako uspeti neopaženo da pređe granicu, ali je otkriven mobilnim carinskim skenerom, pošto se ljudska silueta u ležećem položaju jasno videla na snimku.

U saopštenju se dodaje da su se samo sat vremena kasnije carinici suočili sa još jednim neobičnim pokušajem skrivanja, kada su se trojica migranata uvukla u mešalicu za beton.

Reč je o trojici Avganistanaca koji su takođe iskoristili odmor vozača na pumpi da uđu u mešalicu koju je domaći prevoznik transportovao ka Nemačkoj.

Mešalica, međutim, nije bila aktivna jer je reč o mašini koja je proizvedena u Srbiji i u delovima namenjena izvozu.

U saopštenju se navodi da su migranti i u ovom slučaju otkriveni uz pomoć skenera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.