Izvor: Radio 021, 13.Jul.2020, 13:01

FOTO: Carinici na Gradini zaplenili grumen kokaina velike čistoće, skuplju marihuanu i hašiš

Carinici su u saradnji sa policijom danas, 13. jula na prelazu Gradina sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari više vrsta narkotika među kojima i kokain u kamenu.

Grumen kokaina težak 83,14 grama odlikuje se izvanrednom čistoćom (preko 90 odsto), što potvrđuje i izjava putnika koji je rekao da je gram te droge u Belgiji plaćao 32 evra, dok carinici smatraju da je to niska cena za kokain takve čistoće.

Droga je otkrivena kada je na red za redovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izlaznu kontrolu došla opel korsa belgijskih registarskih oznaka. Njome su iz Belgije ka Turskoj putovala dva 30-godišnjaka, inače belgijski državljani turske nacionalnosti.

Iako su izjavili da ne nose ništa osim ličnih stvari, carinici su detaljnim pregledom automobila ustanovili da se u jednoj stranici gepeka, iza tapacirunga, nalaze skriveni narkotici.

Odgovornost za krijumčarenje pronađene droge preuzeo je vozač automobila koji je carinicima rekao da je krenuo na odmor i da su otkriveni narkotici namenjeni za lične potrebe. 

Pored kokaina u kamenu, putnik koji je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja, na odmor je poneo i nepunih osam grama hašiša, kao i šest grama marihuane. Marihuana koju su carinici pronašli kod ovog putnika takođe spada u skuplje verzije ovog narkotika, jer je reč o AMG marihuani (udeo THC-a može biti i do 22 odsto) čiji gram u Holandiji košta oko 10 evra.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprečen šverc kokaina u kamenu i skupe marihuane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020

Na graničnom prelazu Gradina danas je sprečen šverc grumena kokaina i više vrsta narkotika, saopštila je Uprava carina...Kokain je bio u grumenu teškom 83,14 grama što se retko viđa sa izvanrednom čistoćom od preko 90 procenata, navodi se u saopštenju...U izjavi putnik je naveo da je u Belgiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.