FOTO: Carinici na Gradini zaplenili grumen kokaina velike čistoće, skuplju marihuanu i hašiš

Carinici su u saradnji sa policijom danas, 13. jula na prelazu Gradina sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari više vrsta narkotika među kojima i kokain u kamenu.
Grumen kokaina težak 83,14 grama odlikuje se izvanrednom čistoćom (preko 90 odsto), što potvrđuje i izjava putnika koji je rekao da je gram te droge u Belgiji plaćao 32 evra, dok carinici smatraju da je to niska cena za kokain takve čistoće.
 
Droga je otkrivena kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu došla opel korsa belgijskih registarskih oznaka. Njome su iz Belgije ka Turskoj putovala dva 30-godišnjaka, inače belgijski državljani turske nacionalnosti.
 
Iako su izjavili da ne nose ništa osim ličnih stvari, carinici su detaljnim pregledom automobila ustanovili da se u jednoj stranici gepeka, iza tapacirunga, nalaze skriveni narkotici. 
 
 
Odgovornost za krijumčarenje pronađene droge preuzeo je vozač automobila koji je carinicima rekao da je krenuo na odmor i da su otkriveni narkotici namenjeni za lične potrebe.   
 
Pored kokaina u kamenu, putnik koji je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja, na odmor je poneo i nepunih osam grama hašiša, kao i šest grama marihuane. Marihuana koju su carinici pronašli kod ovog putnika takođe spada u skuplje verzije ovog narkotika, jer je reč o AMG marihuani (udeo THC-a može biti i do 22 odsto) čiji gram u Holandiji košta oko 10 evra.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.