Cakaj sa Albancima s juga Srbije

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 18:04

Cakaj sa Albancima s juga Srbije

Albanski ministar spoljnih poslova Gent Čakaj sastao se danas u Preševu s predstavnicima Albanaca s juga Srbije.

Sa njima je razgovarao o potrebi da se ujedine u afirmaciji položaja Albanaca koji žive u Srbiji.

"Danas sam se sreo sa političkim liderima Ujedinjene Preševske doline. Naglasio sam potrebu da se ujedine u afirmaciji položaja Albanaca koji žive u Srbiji. Držimo se zajedno i radimo najbolje za sve Albance u regionu i šire", napisao je Čakaj na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tviteru.

Portal "Bujanovačke" preneo je da je jedan od prioriteta Albanije i Prištine izrada akcionog plana pomoći Albancima na jugu Srbije.

"Zajednička izborna lista Albanaca Preševske doline jeste odraz politike posvećenosti Albanije i Kosova na poboljšanju i unapređenju položaja Albanaca i njihovom zastupanju na centralnom nivou, međutim to ne izuzima Srbiju od njenih obaveza prema ovom području", rekao je albanski ministar.

Čakaj je nakon sastanka sa liderima stranaka koje su se okupile na zajedničkoj izbornoj listi poručio da će sarađivati i sa međunarodnim faktorom na rešavanju nezaposlenosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.