ČOVIĆ: Veliki uspeh, imamo sistem i nastavljamo da pravimo igrače

Izvor: Kurir, 19.Maj.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVIĆ: Veliki uspeh, imamo sistem i nastavljamo da pravimo igrače

Moramo da nastavimo da pravimo igrače. Imamo talentovanu decu, a ono što moramo da uradimo je da im omogućimo uslove u kojima će moći da se adekvatno razvijaju, rekao je Nebojša Čović

BEOGRAD - Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da "crveno-beli" imaju dobar sistem i da je upravo to dovelo do trijumfa juniorskog tima u Evroligi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Čović je rekao je da je  Milanu ostvaren veliki uspeh i poručio da će crveno-beli nastaviti sa ulaganjem u mlađe kategorije kako bi dobili što više igrača za prvi tim.

Na završnom turniru u Italiji juniori Crvene zvezde pobedili su u finalu Real Madrid sa 55:42 i prvi put u istoriji kluba osvojili pehar namenjen prvaku Evrope.

"U konkurenciji odličnih timova, koji zaista ulažu velika sredstva u mlađe kategorije osvojili smo prvo mesto. Trijumf još više dobija na težini ako se zna da smo imali najmlađu ekipu na turniru i da su igrači i članovi stručnog štaba bili veoma potrešeni zbog velike prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju. Međutim, momci su ceo turnir odigrali na izuzetno visokom nivou, a posebno impozantnu partiju su pružili u finalu protiv slavnog Reala", rekao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih naglasio je da je ulaganje u mlađe kategorije koncept koji će Crvena zvezda i u budućnosti razvijati.

"Moramo da nastavimo da pravimo igrače. Imamo talentovanu decu, a ono što moramo da uradimo je da im omogućimo uslove u kojima će moći da se adekvatno razvijaju, što Crvena zvezda poseduje. Nismo bogata zemlja da možemo sebi da pruištimo velike budžete i zato je sistem koji smo uspostavili, a to je pravljenje igrača, jedino održiv. Ove sezone su prvom timu priključeni Vojislav Stojanović i Stefan Lazarević, koji su dobili određene minute i u seniorskoj konkurenciji", naveo je Čović.

Čović je posebno želeo da istakne maksimalnu angažovanost svih struktura u klubu na pomoći koja je ukazana ugroženima u nezapamćenim poplavama koje su pogodile Srbiju.

"Kao predsednik Crvene zvezde veoma sam zadovoljan i ponosan kako su svi u klubu odreagovali u kriznoj situaciji. Na prvi znak velike katastrofe koja nas je zadesila odmah smo u službi zbrinjavanja evakuisanih građana iz Obrenovca na raspolaganje stavili naše dve dvorane na Čukarici Basket siti i Basket lend. Zaposleni u klubu danonoćno su radili kako bi sve pripremili za prihvat evakuisanih građana. Svi u klubu su na namenski račun uplatili novčana sredstva, a zajedno su i skladištili robu koja dopremana kao pomoć", zaključio je Čović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.