CG ima problem sa kriminalom

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"CG ima problem sa kriminalom"

Podgorica -- Potpredsednik crnogorske vlade Duško Marković kaže da ta država ima problem sa organizovanim kriminalom, ali da je u borbi s tim izazovom ostvarila rezultate.

Dobijamo pohvale evropskih partnera za borbu protiv organizovanog kriminala. Siguran sam da će rezultati koje postižemo na tom planu biti dobra preporuka da dobijemo datum pregovora sa Evropskom unijom, kazao je Marković u crnogorskom parlamentu.

Prema njegovim rečima, nešto slabiji rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postižu se kada je u pitanju borba protiv korupcije. "To, međutim, nije samo naša specifičnost, već i ostale države imaju poteškoće u efikasnom suzbijanju koruptivnih radnji", naveo je Marković.

Savet Evropske unije odlučio je ranije da Crna Gora dobije datum pristupnih pregovora u junu, ako do tada ispuni određene uslove koji se tiču vladavine prava.

Marković je ocenio da su preuveličani navodi opozicije da je crnogorsko pravosuđe pod uticajem kriminogenih struktura. Svesni smo problema u pravosuđu, ali je netačna i preuveličana ocena da je ono pod uticajem mafije.

Sprovodimo reforme kako bi sudstvo, s jedne strane, bilo što nezavisnije a, s druge, što profesionalnije, rekao je potpredsednik vlade Crne Gore. On je dodao da nema bilo kakvih opstrukcija od državnih organa kada je u pitanju rasvetljavanje afere Telekom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora ima problem sa kriminalom

Izvor: Akter, 17.Maj.2012

Potpredsednik crnogorske vlade Duško Marković kaže da ta država ima problem sa organizovanim kriminalom, ali da je u borbi sa tim izazovom ostvarila rezultate

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.