CEP: Ulaganje u kadrove preduslov za uspešnu integraciju Srbije u EU (VIDEO)

Izvor: Beta, 26.Apr.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEP: Ulaganje u kadrove preduslov za uspešnu integraciju Srbije u EU (VIDEO)

Poslednjih godina se u državnoj upravi beleži značajan odliv najkvalitetnijih kadrova zaduženih za poslove evropskih integracija, uključujući upravljanje fondovima EU i međunarodne pomoći (EU/IPA poslovi).  "Ovde je problem što se radi o ljudima koji obavljaju neke od najsloženijih i najzahtevnijih poslova u procesu pristupanja Srbije EU. Činjenica je da je kadrove koji se bave ovim poslovima jako teško formirati,” istakla je Milena Lazarević, programska direktorka Centra za evropske politike (CEP) na panel diskusiji "Imamo li kadrove za Evropu? Značaj državnih službenika u procesu evropskih integracija," koju je organizovao CEP u saradnji sa programom Nemačko-srpske razvojne saradnje.Lazarević je predstavila je ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CEP: Ulaganje u kadrove preduslov za uspešnu integraciju Srbije u EU

Izvor: EurActiv Srbija, 26.Apr.2017

Poslednjih godina se u državnoj upravi beleži značajan odliv najkvalitetnijih kadrova zaduženih za poslove evropskih integracija, uključujući upravljanje fondovima EU i medjunarodne pomoći (EU/IPA poslovi).. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.