Bugarski ambasador: Odnosi zasnovani na evropskim vrednostima

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski ambasador: Odnosi zasnovani na evropskim vrednostima

Ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov izjavio je da Srbiju i Bugarsku vežu sličan jezik, kultura, tradicija i vera, a da se bilateralni odnosi temelje na evropskim vrednostima, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Vlajkov je juče, na otvaranju izložbe povodom 140 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Bugarske, rekao i da će Sofija nastaviti da podržava evropski put Srbije.

Izložbu je u ime Srbije otvorio načelnik Odeljenja za susedne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i zemlje jugoistočne Evrope u MSP Slobodan Vukčević.

On je izjavio da je Bugarska bila jedna od prvih zemalja s kojima je Srbija posle Berlinskog kongresa 1878. uspostavila diplomatske odnose i izrazio zadovoljstvo sadašnjim bilateralnim odnosima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.