Bezobrazan predlog; Nek Rama pošalje Vučiću...

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 13:05

Bezobrazan predlog; "Nek Rama pošalje Vučiću..."

Kurti na konferenciji za novinare predložio da albanski premijer predlog o ZSO predstavi predsedniku Srbije na sledećem sastanku "Otvorenog Balkana".

Govoreći o predlogu Nacrta statuta ZSO koji je Edi Rama poslao francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da bi albanski premijer predsedniku Aleksandru Vučiću trebalo da predloži tako nešto za Albance u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, prenosi Reporteri. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ne sumnjam da albanski premijer Edi Rama smatra da je njegov predlog Nacrta statuta dobar i, pošto je tako, ja predlažem da ovaj nacrt statuta za nacionalne manjine predstavi predsedniku Srbije, Aleksandra Vučića, na narednom skupu 'Otvorenog Balkana' za Albance u dolini", rekao je Kurti.

Dodao je da još nije video Nacrt statuta ZSO, koji je Rama podneo evropskim liderima i da veruje da je taj model dobar, ali da adresa treba da bude Beograd, a da se odnosi na Albance u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Kurti je rekao i da smatra da bi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Briselu trebalo da bude održan u toku ove nedelje i da je zatražio da takav bude hitno održan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KURTI I RAMA U KLINČU! Lažni premijer ogorčen potezom albanskog kolege: Pošalji to Vučiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023

Kurti je pozvao Ramu da predlog nacrta statuta ZSO predstavi predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću...Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, rekao je danas da bi premijer Albanije, Edi Rama, umesto što je izneo predlog nacrta statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), trebalo da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.