Brnabić:Albanci su neozbiljni, ne poštuju dogovore

Izvor: Mondo, 09.Sep.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić:Albanci su neozbiljni, ne poštuju dogovore

Premijer Srbije Ana Brnabić osudila dešavanja na Kosovu i Metohiji i onemogućavanje posete Aleksandra Vučića srpskoj enklavi, ističući da su Albanci "neodgovorni, neozbiljni i ne poštuju dogovore".

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Događaji na Kosovu i Metohiji, kod mesta Banje, gde je onemogućena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokazuju svu kompleksnost i osetljivost situacije na Kosovu, izjavila je premijer Srbije Ana Brnabić, i istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da su predstavnici Albanaca u pokrajini "neozbiljni, neodgovorni, nepredvidi i ne poštuju dogovore".

U telefonskom uključenju u program TV Pink, Ana Brnabić je rekla da prati situaciju zajedno sa svojim timom i da su "u pripravnost".

"Ovo što se dogodilo pokazuje kompleksnost i osetljivost situacije na Kosovu i Metohiji i potvrđuje navode da su politički predstavnici Albanaca nepouzdani i nespremni da ispune dogovore", rekla je Brnabić i dodala da je ovo što se dogodilo "još neverovatnije ako vidite kakve je poruke slao predsednik Vučić".

Izvor: Tanjug

Ona je ukazala na to da je Vučić poslao samo poruke mira i stabilnosti i buducnosti i za Srbe i za Albance.

"Jutros je ponovo pokazao neverovatno strpljenje koje ga krasi kako bi pokušali da dođemo do dugoročnog dogovora", istakla je premijerka.

Ona je ocenila da je "očigledno da albanskim politicarima stabilnost nije u interesu".

"Oni su karijeru izgradili u ratu i ne znaju da se ponašaju u miru", rekla je Ana Brnabić i istakla da će Srbija nastaviti da poziva na mir i stabilnost.

"Bićemo uz predsednika, kao Vlada ćemo biti tu za Srbe sa KiM, ulagati i pomagati, ali i štititi ako treba", poručila je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.