Premijerka Brnabić o Vučićevoj poseti Kosovu: Albanci su neozbiljni i neodgovorni, ne poštuju ništa

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2018, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Brnabić o Vučićevoj poseti Kosovu: Albanci su neozbiljni i neodgovorni, ne poštuju ništa

Predsednik pokazao neverovatno strpljenje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da događaji na KiM, kod mesta Banje, gde je onemogućena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokazuju svu kompleksnost i osetljivost situacije na KiM, kao i to da su predstavnici Albanaca na KiM neozbiljni, neodgovorni, nepredvidi i ne poštuju dogovore.

Pročitajte i:

Premijerka Brnabić je rekla da prati situaciju zajedno sa svojim timom i da su "u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripravnost".

- Ovo što se dogodilo pokazuje kompleksnost i osetljivost situacije na KiM i potvrđuje navode da su politicki predstavnici Albanac na KiM nepouzdani i nespremni da ispune dogovore - rekla je Brnabić i dodala da je ovo što se dogodilo još neverovatnije ako vidite kakve je poruke slao predsednik Vučić.

Ona je ukazala da je Vučić poslao samo poruke mira i stabilnosti i buducnosti i za Srbe i za Albance.

- Jutros je ponovo pokazao neverovatno strpljenje koje ga krasi kako bi pokušali da dođemo do dugorocnog dogovora - istakla je premijerka.

Ona je ocenila da je očigledno da albanskim politicarima stabilnost nije u interesu.

- Oni su karijeru izgradili u ratu i ne znaju da se ponašaju u miru - ocenila je i istakla da će Srbija nastaviti da poziva na mir i stabilnost.

- Bićemo uz predsednika, kao Vlada ćemo biti tu za Srbe sa KiM, ulagati i pomagati, ali i štiti ako treba - poručila je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Albanci sa KiM nepredvidivi i ne poštuju dogovore

Izvor: B92, 09.Sep.2018

Beograd -- Događaji na KiM, kod mesta Banje, gde je onemogućena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokazuju svu kompleksnost i osetljivost situacije na KiM...To je istakla premijerka Srbije Ana Brnabić, dodajući i da su predstavnici Albanaca na KiM neozbiljni, neodgovorni, nepredvidi...

Nastavak na B92...

Dačić: Poslata poruka mira i da je Srbija spremna na obostrano prihvatljivo rešenje za Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da cilj posete Kosovu i Metohiji Aleksandra Vučića nije bio izazivanje incidenata, već slanje poruke da Srbija želi mir i da je spremna da sagledavajući realnost, dođe do obostrano prihvatljivog rešenja...Dačić je za RTS kazao da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

GB 381: Konflikt kod Banja pokazuju da aktuelne vlasti ne mogu da nađu rešenje za Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2018

Građanski blok 381, čiji je predsednik Saša Janković, ocenio je danas da konflikt pri pokušaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti mesto Banje pokazuje da sadašnje vlasti u Beogradu i Prištini nikada neće moći da dođu do rešenja..."Konflikti do kojih je tokom posete došlo, bili...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.