Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2014, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel traži dodatnih 1,7 milijardi funti od Britanije

Velika Britanija mora da uplati dodatnih 1,7 milijardi funti(2,1 milijardi evra) u budžet EU zbog privrednog učinka koji je bio bolji nego što se očekivalo.

Ova suma dobijena je novim kalkulacijama EU, kojima se utvrđuje koliko svaka zemlja pojedinačno treba da doprinese na osnovu svog bruto nacionalnog dohodka.

To znači dodatak od jedne petine godišnjeg doprinosa Britanije od 8,6 milijardi funti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Neimenovani izvor u britanskoj vladi rekao je da ovaj zahtjev EU "nije prihvatljiv", te da Evropska komisija nije očekivala taj novac i da joj taj novac ne treba, prenosi BBC.

Lider konzervativaca Sajed Kamal rekao je da je Britanija ovim kažnjena zbog svojih mjera štednje.

"Evropska komisija kažnjava Britaniju zbog teških odluka, zbog usvajanja dugoročnog ekonomskog plana i zbog činjenice da je najuspješnija privreda u EU. U isto vrijeme nagrađuje Francusku jer je ekonomski bepomoćan slučaj", rekao je on.

On je dodao da je premijer Dejvid Kameron apsolutno u pravu zbog toga što se protivi ovoj pljački iz EU.

"Ovo je nečuveno i šteti odnosima EU sa Britanijom. U ovakvim trenucima Evropska komisija je sebi najgori neprijatelj", rekao je on.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kameron traži hitan sastanak ministara finansija zemalja EU

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Britanski premijer Dejvid Kameron prekinuo je danas samit lidera Evropske unije u Briselu, zahtevajući hitan sastanak ministara finansija EU zbog zahteva Brisela da Velika Britanija uplati dodatnih 2,1 milijardu evra u budžet EU..."Napravio je intervenciju na samitu", izjavio je jedan neimenovani izvor...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.