Bratislava: Zoološki vrt zatvorio paviljon sa majmunima zbog koronavirusa

Izvor: B92, 08.Mar.2020, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratislava: Zoološki vrt zatvorio paviljon sa majmunima zbog koronavirusa

Zoološki vrt u Bratislavi zatvorio je paviljon sa primatima za javnost, kao preventivnu meru nakon što je u petak potveđen prvi slučaj koronavirusa u slovačkoj.

Kako je objasnila Zuzana Čalupova iz zoološkog vrta, u paviljonu žive dve vrste antropoidnih majmuna, šimpanze i sumatranski orangutani, koji su visoko osetljivi na ljudske bilesti, prenosi agencija TASR.

U Slovačkoj su do sada potvrdjena tri slučaja koronavirusa, svi u jednoj porodici u selu Kostoliste u okolini Bratislave.

Istovremeno, četvoročlana porodica iz Slovačke nalazi se u karantinu u svojoj vikendici u austrijskom selu Kitce, nedalkeo do granice dve zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.