Како спојити неспојиво у Новом Саду?

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2024, 11:50

Како спојити неспојиво у Новом Саду?

Локални политичари се хвале да су успели да споје неспојиво и направе коалицију „Удружени за слободан Нови Сад“, коју чини 12 политичких партија или покрета. Удруженост неспојивих је трајала дан или два, таман да се осуши мастило на печату оверене листе, а већ данас су почеле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се круне организације које чине новоформирану опозициону коалицију. Фото: Војводина уживо Данас је пет чланова омладине ПОКС-а, једне од 12 партија које чине коалицију опозиције у Новом Саду напустило покрет, јер им је јасно да лажни савези, склопљени само да би се освојило макар и мало парче власти на локалу, непринципијелно и неодговорно.
Наиме, како млади ПОКС-овци сами себи да објасне да стоје уз Ненада Чанка, који је рекао “да не верује у Бога, и да нема ништа против њега, али се противи његовој администрацији на земљи”, “да СПЦ треба да плаћа порез, а не да руши образовни истем”. Ако не могу да објасне себи, како да објасне потенцијалним гласачима?
Како млади из ПОКС-а, који воле српску заставу и поносе се тиме што су Срби, да објасне прво сами себи, да стоје раме уз раме са Брајаном Брковићем, познатом по својим анти српским ставовима, који скрнави српске заставе, и који изградњу цркве на Лиману назива урбицидом. Ако не могу да објасне себи, како да објасне потенцијалним гласачима лажно удруживање зарад освајања локалне власти?
Како да објасне да удружена опозиција заправо нуди неискрене компромисе који штете грађанима Новог Сада?
Резултат спајања неспојивог је хаос, а не хармонија како то представља локална опозиција. Лажни савези засновани на краткорочним интересима и празним обећањима, а не на стварним заједничким вредностима и циљевима доводе до брзог распада.
Млади из ПОКС-а су то схватили и одлучили су да напусте лажне савезе и да остану доследни својим политичким уверењима. То их неће довести на власт, али ће бар имати чист образ и саветс.
Нама, који све посматрамо са стране, остаје да видимо ко ће следећи напустити брод удружене опозиције, која се и даље хвали да је спојила неспојиво.
Kako je Betanija postala Betanija – zanimljiv naziv čuvenog novosadskog porodilišta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како спојити неспојиво у Новом Саду? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.