Bivši predsednik Evo Morales se vratio u Boliviju

Izvor: Beta, 09.Nov.2020, 17:55

Bivši predsednik Evo Morales se vratio u Boliviju

 Bivši predsednik Evo Morales vratio se danas u Boliviju, dan pošto je novi predsednik i njegov partijski kolega Luis Arse (Arce) položio zakletvu.Arse (57), ekonomista po struci, pobedio je 18. oktobra u prvom krugu predsedničkih izbora sa 55 odsto glasova. Njegov dolazak na vlast označava povratak Pokreta prema socijalizmu (MAS) posle ostavke Moralesa 2019. godine.Morales, koji je posle ostavke otišao prvo u Meksiko i potom u Argetinu, izjavio je nedavno da će se vratiti u Boliviju pošto Arse položi zakletvu."Deo mog života ostaje u Argentini", rekao je Morales pošto je pešice prešao most koji povezuje Argentinu i Boliviju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Evo Morales se vratio u Boliviju, veliki broj pristalica na dočeku

Izvor: RTS, 09.Nov.2020

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales vratio se u zemlju posle jednogodišnjeg egzila, samo dan nakon što je novi predsednik i njegov partijski kolega Luis Arse položio zakletvu. . Luis Arse, ekonomista po struci, pobedio je 18. oktobra u prvom krugu predsedničkih izbora...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.