Bačka Topola:Odbornici DS traže spas od vrha stranke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka Topola:Odbornici DS traže spas od vrha stranke

BAČKA TOPOLA -

Odbornici Demokratske stranke u Skupštini opštine Bačka Topola uputili su danas dopis Izvršnom odboru DS, predsedniku DS Borisu Tadiću i pokrajinskim stranačkim organima u kome traže pomoć da se očuva narušeno jedinstvo DS u toj opštini.

U dopisu, koji je potpisalo sedam od 10 odbornika DS ,navedeno je da su odbornici potpuno isključeni iz dogovora i konsultacija oko predloga odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o kojima treba da se glasa u skupštini, već se nameću rešenja za koja se od njih traži samo da dignu ruku.

"Ne prihvatamo odlučivanje kada je svršen čin i bezglavo dizanje ruku", poručili su odbornici koji smatraju da je to neprihvatljiv način rada u stranci koja je prepoznatljiva po demokratičnosti.

Odbornici su nezadovoljni radom poverenika DS u Bačkoj Topoli Ferenca Tota, čiju smenu je ranije od najviših organa stranke zatražilo oko 100 članova lokalnih demokrata, "zbog grubog kršenja demokratičnosti i zapostavljenog kontakta sa članstvom".

Oni smatraju da je Tot doprineo da se naruši sklad odborničke grupe i ukazuju da je njihov cilj očuvanje DS u Bačkoj Topoli i nesmetan i normalan rad u Skupštini te opštine.

Traži se i smena šefa te odborničke grupe Jasmine Zimonjić, zbog, kako se ističe u dopisu, loše komunikacije sa odbornicima.

Ranije se oko 100 članova DS iz opštine Bačka Topola, pošto pokrajinski stranački organi kojima su uputili predlog za smenu poverenika DS u Bačkoj Topoli Ferenca Tota nisu reagovali sa istim zahtevom, obratilo najvišim organima DS u Beogradu.

U tom dopisu navedeno je da je članstvo i za promenu koordinatora DS za tu opštinu Tamaša Tota, koji nije na valjan način obavljao posao pa je, takođe, dobrim delom doprineo ambijentu koji vlada u stranci.

Odborničku grupu DS u Skupštine opštine Bačka Topola čini 10 odbornika - sedam sa liste DS i tri grupe građana Dr Janoš Hadži.

Vlast u toj opštini ima koalicija SVM,SPS i DS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.