Babić: I elektronske knjižice uslov za evropske integracije

Izvor: Press, 05.Jul.2013, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: I elektronske knjižice uslov za evropske integracije

Babić je kazao da Fond ima zakonsku obavezu da uvede novu knjižicu, očekuje se da se ceo posao završi za dve godine, a ovom izmenom građani će dobiti savremen i dobro zaštićeni dokument.

Babić je u intervjuu sutrašnjoj "Politici" objasnio da je uvođenje elektronskih zdravstvenih legitimacija jedan od uslova za evropske integracije i tako je u 28 zemalja članica EU.

"Imamo dopis EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da nije bilo napretka u uvođenju zdravstvenih dokumentacija. RFZO nikako ne može da zaustavi izradu novih knjižica. To mogu da urade samo Narodna skupština i vlada. Kampanju koja se vodi protiv uvođenja zdravstvene dokumentacije, koja je neprincipijelna, shvatam kao kampanju protiv zakona. Oni koji su protiv, mogli su to da kažu do 9. avgusta 2011, kada je stupio na snagu zakon, ali tada se niko nije javio", rekao je Babić.

On je objasnio da će knjižice morati da plate poslodavci, penzioni i zdravstveni fond, građani lično.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Elektronske zdravstvene- zahtev EU

Izvor: B92, 05.Jul.2013

Beograd -- Direktor RFZO Momčilo Babić izjavio je da RFZO ne može da zaustavi izradu elektronskih knjižica, jer se one uvode na zahtev EU...On je izjavio da transplantacije moraju da se rade u Srbiji i da ne lobira za kupovinu privatnog KBC-a...Babić je kazao da Fond ima zakonsku obavezu da uvede...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.